Keresőmarketing Budapest


Mi az SEM?

A SEM (Search Engine Marketing) az a folyamat, hogy megragadja a webhely forgalmát hirdetések vásárlásával a keresőmotorokban.

Kapcsolódó SEM szinonimák és rövidítések

A "Search Engine Marketing" -et ha használja egy vállalkozás, az magában foglalja mind a  SEO (kereső optimalizálás)  és a fizetett keresési tevékenységek. Idővel az ágazat elfogadta a  SEM akronimot, amely kizárólag fizetett keresésre utal .

keresőmarketing kulcsszó optimalizálás keresőmarketing ügynökség

A keresőmotor földjén általában a SEM és / vagy a " fizetett kereső " kifejezést használjuk a fizetett listákra való hivatkozással. Az alábbiakban néhány, a SEM-tevékenységre utaló leggyakoribb kifejezés szerepel:

  • Fizetett keresési hirdetések
  • PPC (hívásonkénti fizetés) - egyes hirdetéseket, különösen a mobil keresési felhasználók számára szolgáltatott adatokat felszámolhatja a kattintások száma, amelyek az okostelefon közvetlen hívását eredményezték.
  • CPC (kattintásonkénti költség) *
  • CPM (ezer megjelenítésenkénti költség) *
  • A legtöbb keresési hirdetés CPC / PPC alapon kerül értékesítésre, de néhány hirdetési lehetőség CPM alapon is értékesíthető.

SEM kezdőknek

A Google AdWords sok szempontból a keresőmarketingek legnépszerűbb fizetett keresési platformját használja, amelyet a Bing Ads követi, ami a Yahoo hirdetések jelentős részét is szolgálja.

Ezen túlmenően számos "2. szintű PPC platform" létezik, valamint a főbb közösségi hálózatok PPC hirdetési lehetőségei.

Az általános fizetett keresési trendek lefedése mellett megtalálhatja a legfrissebb híreket a SEM-ről és hasznos tippeket a PPC hirdetések elkezdéséhez a legfontosabb keresési marketingplatformokon:

  • Google: AdWords
  • Bing hirdetések
  • Yahoo: Keresési hirdetések

Minden platform saját kezdési útmutatókat és hasznos útmutatókat kínál. Tovább kezdő erőforrás Google bennfentes útmutató AdWords  (PDF). Mivel az útmutató legutóbbi frissítése 2008-ban módosult, a Google AdWords felhasználói felület (felhasználói felület) számos funkcióval együtt változott, de az útmutató még mindig hasznos bevezetést kínál.